Boekhoudkantoren ontdekken de kracht van Odoo Accounting
Gratis licentie voor online world-class boekhoudapplicatie - voor nu en voor altijd!

Boekhoudkantoren en accounting firma's zien in 'Odoo Accounting' een modern, compleet en volwaardig boekhoudprogramma. Bovendien kunnen hun klanten Odoo gratis gebruiken.


Velsen, 12 april 2024 - Odoo Accounting is "hot" en zal ook in Nederland veel goeds brengen voor bedrijven en hun boekhouding.  Boekhouders hebben real-time inzicht en hun boekhouding is altijd 'UpToDate' en beheersbaar vanaf elke locatie met een internet aansluiting.  

LogicQ promote de gehele Odoo Suite van Business Management Software - de Accounting  App is daar onderdeel van. Maar deze kan ook zelfstandig draaien zonder de tientallen Odoo apps,  die samen een platform vormen.

Odoo Accounting is een module binnen de Odoo Business Management Suite voor CRM, Sales, Inkoop, Services, Productie, Magazijn, HRM en nog veel meer. Als lego blokken vormt Odoo de ideale oplossing voor zowat elke MKB organisaties. Odoo is zo robuust en betrouwbaar dat in de afgelopen jaren vele multinationals van naam en faam het zijn gaan gebruiken. Zelfs de overheid, educatie en stichtingen hebben Odoo ontdekt. 

Odoo Accounting geeft u een reeks functies voor het beheren van financiële operaties. De losse boekhoud module is gratis te gebruiken - voor altijd. Wanneer je deze App wilt combineren met andere modules, dan is het tijd om een enterprise licentie aan te schaffen via onze Tech partner LogicQ. 

Bekijk hieronder de KPMG  video...

 
 

Acht voordelen Odoo Accounting: 

1. Odoo Accounting integreert: Boekhouding is logischerwijze verbonden met andere modules zoals Verkoop, Inkoop en Inventaris, wat gestroomlijnd financieel beheer en rapportage mogelijk maakt.

2. Aanpasbare rekeningschema's: De software maakt eenvoudige aanpassing van rekeningschema's mogelijk, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan verschillende zakelijke behoeften en vereisten.

3. Ondersteuning voor meerdere valuta's: Odoo Accounting ondersteunt meerdere valuta's, waardoor het een goede keuze is voor bedrijven die actief zijn in meerdere landen of die handelen in internationale handel.

4. Overal toegankelijk: Odoo Boekhouding is webgebaseerde software, wat betekent dat het toegankelijk is vanaf elk apparaat met een internetverbinding.

5. Kostenbesparend: Odoo Boekhouding is een open-source software, wat betekent dat het gratis te gebruiken is en kan worden aangepast om te voldoen aan.

6. Automatische boekhouding: geautomatiseerde boekingen en afstemming van bankafschriften met bankfeeds.

7. Belastingbeheer:  Odoo Boekhouding bevat tools voor het beheer van belastingen, inclusief automatische berekening van belastingen en de mogelijkheid om aangepaste belastingregels te creëren.

8. Rapportage en analyse:  De software bevat een reeks financiële rapportage- en analysetools, waardoor het eenvoudig is om financiële prestaties bij te houden en op gegevens gebaseerde beslissingen te nemen.


Over Odoo

In 2022 was de omzet  € 175 miljoen, en dit jaar zullen we er 280 maken, zoiets. Het aantal werknemers is gegroeid naar 2.300 mensen. De helft in België en voor de andere helft hebben we verschillende dochterondernemingen over de hele wereld, een tiental.

De groten zijn San Francisco in de Verenigde Staten en nu Buffalo. In Mexico, Dubai, Hong Kong, India en we hebben kleinere secties die we zojuist hebben gemaakt.

Geen echte concurrentie in de MKB markt

Over het algemeen als je naar de markt kijkt, heb je 2 soorten spelers. Je hebt zogenaamde ERP's die alles doen, aankoop, verkoop, voorraad, enz... We zullen in deze categorie SAP, Oracle, NetSuite etc,...

En dan heb je mensen die maar één ding doen. Winbooks voor boekhouding, Trellos voor taakbeheer, Mailchimp voor e-mails. Je hebt deze 2 grote acteurs, veel functies, maar ERP. En aan de andere kant heb je heel simpel, goedkoop, acceptabel, maar ze doen maar één ding.

Wat er niet is, zijn de spelers die beide doen, die voorzien in alle behoeften van een MKB en wie tegelijkertijd supereenvoudig, betaalbaar, goedkoop etc. En dat is ons standpunt. Ik ben van mening dat we niet echt een concurrent hebben in de zin dat wat we proberen te doen, dat is wat nog nooit iemand op de markt is gelukt.

Dit om volledig geïntegreerde software toegankelijk te maken voor het MKB. Het percentage apparatuur in het MKB is slechts 18%. Alle KMO's, ze hebben een Wordpress voor e-commerce, boekhouding daarop, voorraadbeheer op Excel. Over het algemeen zijn ze niet uitgerust!  En wij, ons ding is om te proberen iets te doen waar niemand in is geslaagd. Het is niet echt vechten tegen concurrenten.

Boekhouding

 Kunt u mij een accountant laten zien die met Odoo werkt?
Dus boekhouding, in het algemeen, zullen we natuurlijk klantfacturen maken. Of we kunnen het handmatig schrijven vanuit de boekhoudmodule of direct vanaf het bestelformulier. Het zou leuk zijn om ze niet vanuit de boekhouding te maken, maar om ze te maken vanuit de module "Verkoop". Vanuit CRM kan ik mijn offerte maken. Dankzij de quote kan ik het omzetten in inkooporder en dus op factuur. 

Kunnen we de bankmodule zien?
De bankmodule is meer geïntegreerd met de boekhoudmodule. Maar we hebben in de rekeningen een bankboek en het is dit bankboek dat dat zal doen - synchronisatie met zakelijke bankrekeningen mogelijk maken.

Wat kost Odoo Accounting voor het boekhouden?
Bij Odoo is het gratis! We hebben trustees zoals Fiscal Team in Louvain-La-Neuve of KPMG, waar al hun klanten op Odoo zitten. Ze betalen geen enkele euro voor hun klanten.

Kost het je geld?! Omdat hosting geld kost....
Dat doen we trouwens niet zomaar! Wij doen de integraties met de banken en dat kost geld. We doen automatisch scannen, kunstmatige intelligentie met OCR en het kost ons een beetje. Maar we nemen onze verantwoordelijkheid omdat we weten dat zelfs 5% van hun klanten zullen iets meer willen en dat zal genoeg zijn voor zijn kosten dekken. Je hebt vast klanten die zich hebben aangemeld voor een enkele Odoo applicatie en die al 10 jaar klant zijn. 

 
 

LogicQ - Quality Odoo solutions

Odoo + afbeelding en tekst

LogicQ - Quality Odoo solutions

LogicQ heeft ook besloten in de komende tijd al haar activiteiten te versterken ten gunste van Odoo en de vele organisaties die betere software oplossingen verdienen. LogicQ's #XPRTLab_Odoo maakt deel uit van Apps & Organization en zal haar ervaring met Odoo gebruiken om alle geïnteresseerde organisaties bij te staan in hun digital journey met Odoo business solutions.

Meer weten?
Kom maar door en stel je vraag...

        Boekhoudkantoren ontdekken de kracht van Odoo Accounting
        LogicQ HQ, Pauline van Alderwerelt van Rosenburgh
        12 april, 2024
        Deel deze post

        Latest posts

        Archief
        LogicQ wenst alle deelnemers succes bij de KWF - Vissenloop in Velsen !
        De Vissenloop is een sponsorloop voor KWF Kankerbestrijding op zaterdag, 3 juni 2023 in IJmuiden!