Drie maanden gratis AssetVision® 
voor organisaties die software doneren aan de Stichting Donate IT


LogicQ is geautoriseerd Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) partner van de Stichting Donate IT.

LogicQ Co-operative Consultants heeft voor de donerende organisaties van de Stichting afspraken gemaakt met Scalable Software Ltd. over de gratis inzet van AssetVision®. Deze Software as a Service oplossing is geschikt voor midden- tot grote organisaties en geeft inzicht in software inzet en hoe dit zich verhoudt tot de hoeveelheid licenties die zij reeds bezitten. 

Veel organisaties worstelen al jaren met softwaregebruik en licentierechten. Inventarisaties, audits en het buitenwerking stellen van overbodige IT Assets is nog altijd een uitdaging en veelal kan niemand met zekerheid zeggen welke assets overbodig zijn. Om hierin donateurs bij te staan is er een pakket ontwikkeld door LogicQ met medewerking van Scalable Software, waarin men drie maanden gratis kennis kan maken met een krachtige ITAM oplossing. Daarbij wordt de aanvullende dienstverlening tegen gereduceerde kosten geleverd, waarbij LogicQ zorgt voor een minimale belasting van het team van donerende organisaties. LogicQ zorgt met AssetVision voor de implementatie van een eigen AssetVision SaaS omgeving voor de donerende organisatie en begeleidt het project tot de resultaten op tafel liggen.

Een sociaal voorstel en 3 maanden gratis

Een bedrijf of organisatie stemt vooraf in om haar overbodige software te doneren aan de Stichting Donate IT, indien dit gedurende de drie maanden meetperiode wordt vastgesteld. LogicQ coördineert de software management diensten, waarbij men gedurende deze periode het AssetVision® IT Business Intelligence platform is ingericht.

  • In ruil voor hun donatie intentie ontvangt de donateur - naast fiscale voordelen en versterking van hun (MVO) beleid – het gratis gebruik van AssetVision® voor een periode van drie maanden. Dit aanbod is in 2017 exclusief verkrijgbaar voor organisaties in Nederland.

  • LogicQ consultants helpen donerende organisaties inzicht te verkrijgen in hun huidige bezit van software en het gebruik daarvan. Dit helpt niet alleen bij compliance vraagstukken, maar geeft ook inzicht in de software die verwijderd mag worden.

  • LogicQ biedt reeds professionele SAM services en kan self-audits organiseren op basis van resultaten uit AssetVision® – de unieke SaaS oplossing voor IT asset management en software compliance.

AssetVision is de ITAM cloud service

Scalable Software stelt AssetVision® drie maanden gratis beschikbaar voor deze eindgebruikers. Deze mag vele meetpunten - de zogenoemde PAD ’s – inzetten en daarmee duizenden nodes wereldwijd doormeten. De PAD ‘s zullen data verzamelen en versleuteld doorgeven aan het Asset Vision® platform.

  • Hierop is ook gedurende de drie maanden meetperiode de basis applicatie Asset Vision® RegistryTM gratis te gebruiken. Deze zorgt voor een baseline van hardware en normalisatie van software door agentless IP Discovery en o.a. “fingerprinting”.

  • Daarnaast krijgt de donateur ook gratis drie maanden toegang tot een eigen Asset Vision License ManagerTM. Hier worden software licenties geregistreerd, zoals de Licentie contracten en alles wat verder tot het IT bedrijfskapitaal aan licenties is toegevoegd.

  • De Registry – LicenseManager combinatie geeft ons veel inzicht in software compliance en organisaties een software management voordeel en maakt self-audits mogelijk. Andere modules mogen separaat worden besteld – zoals Asset Vision OptimizeTM voor metering met behulp van agents – en mogen eventueel later toegevoegd worden aan de scope van het project.

Ja, ik wil meer weten over de mogelijkheden!

MVO steunen met overbodige IT spullen is een goed idee

Het geautoriseerde MVO Partnernetwerk

Onder auspiciën van Stichting Donate IT zijn aanvullende professionele services beschikbaar - waaronder juridische, software services en educatie - welke organisaties helpen complexe vraagstukken inzichtelijk te maken. Zij zorgen voor een snelle implementatie (dagen en niet maanden) en allen onderschrijven het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Alle deelnemers binnen het Donate IT MVO partnernetwerk werken altijd tegen gereduceerd tarief en geven minimaal 10% van hun tarief via Stichting Donate IT aan een van de MVO doelen van de opdrachtgever. Door een compleet aanbod te doen en multidisciplinaire services beschikbaar te hebben is doneren niet alleen voor de CFO een interessant voorstel. Ook is de CIO en de IT afdeling beter af met de versterking van het Software Management en kunnen hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan de Sociaal Enterprise.

Over de Stichting Donate IT

Donate IT is een wervingsfonds zonder winst oogmerk, dat zich ten doel heeft gesteld financiële middelen te verwerven voor maatschappelijke organisaties. De stichting werkt samen met haar gelieerde partners en biedt haar donateurs fiscale voordelen en professionele services.

Daarmee verhogen zij de operationele excellence en versterking van de MVO doelstelling door overtollige IT assets. De stichting biedt als enige de mogelijkheid voor donatie van software licentiecontracten, naast hardware als laptops, Pc’s, Storage, Servers en netwerkapparatuur. Via haar partners wordt dit allen te gelde gemaakt. Het resultaat van de donaties wordt na succesvolle verkoop, geschonken aan de aang