ICT Tafel over digitalisering, datacenters en duurzaamheid.

Founder van LogicQ spreekt op 21 juni in de Koninklijke IGC over Durable Datacenters & Flevum initiatief.

ICT Tafel over digitalisering, datacenters en duurzaamheid.
Gratis
Aantal sessies

Founder van LogicQ spreekt over Durable Datacenters & Flevum initiatief in de Koninklijke IGC 

Op 21 juni aanstaande houdt de ICT Tafel van de Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) op de Dam in Amsterdam een avondbijeenkomst over digitalisering, datacenters en duurzaamheid. 

Odoo • Tekst en afbeelding

Als prelude op een volgend jaar te houden meerdaagse Klimaatconferentie in de Koninklijke Industrieele Groote Club vinden in de week van 20 tot 24 juni aanstaande enkele Klimaat-gerelateerde bijeenkomsten plaats. De hele wereld is in digitale transformatie. De groei van digitale informatie is exponentieel. De datacenters zijn de spin in het web. Digitalisering helpt om klimaatdoelstellingen te bereiken. We hoeven minder te reizen dankzij thuiswerken en videoconferencing. Er is veel minder drukwerk nodig. Data-gedreven bedrijfsprocessen zijn efficiënter waardoor er minder verspilling is.

Maar de digitale wereld is zelf ook grootgebruiker van energie en doet aan CO2-uitstoot. Nederland kent een grote datacenter-dichtheid en de vraag naar datacenters zal blijven groeien. Wat betekent dit voor het energieverbruik en de CO2-uitstoot? En wat doet de datacenter-sector zelf aan duurzaamheid?

Stijn Grove, directeur van branchevereniging DDA (Dutch Datacenter Association) legt uit wat het belang is van het datacenter voor de Nederlandse economie. Hij laat zien dat de sector fors innoveert en investeert op het gebied van duurzaamheid.

Robert Lauer, initiatiefnemer van het Flevum-project, lanceert een baanbrekend concept voor duurzame datacenters en algehele vergroening in de IJmond, onder meer rondom het terrein van Tata Steel. Flevum ziet mogelijkheden voor duurzame datacenters in een groene zone rondom de bestaande zware industrie, die al bezig is zich te transformeren in 'schone' industrie. Een parkachtige omgeving zal dan ruimte bieden voor nieuwe economische activiteiten, gerelateerd aan datacenters en ICT. Bovendien zouden de inwoners van de IJmond in deze plannen meer profiteren van goedkope restwarmte, als compensatie voor de nadelen die zij hebben ondervonden van het wonen bij zware industrie.

Programma ICT Tafel:

  • 18:00 uur Borrel

  • 19:00 uur Lezing/Presentatie

  • 20:30 uur Diner - tweegangenmenu ( €37,50 te voldoen via IGC )

Inschrijving loopt via de Koninklijke IGC en is open voor leden en voor genodigden. Binnen de club kleed- en gedragsregels waaraan ieder bezoekers zich dient te  houden. Als je (nog) niet lid wilt deelnemen kunnen we als LogicQ wellicht helpen met een persoonlijke invitatie. Laat het ons dan s.v.p. hier weten door op deze pagina te registreren en wij zullen proberen een persoonlijke invitatie te bewerkstelligen. Maar bedenk dat de inschrijvingen snel lopen en het aantal plaatsen beperkt is. 


Datum & Tijd
dinsdag

21 juni 2022

18:00 21:00 Europe/Amsterdam
Locatie

Koninklijke Industrieele Groote Club

--Koninklijke Industrieele Groote Club --
--Koninklijke Industrieele Groote Club --
Krijg het adres
Organisator

Koninklijke Industrieele Groote Club

--Koninklijke Industrieele Groote Club --
DEEL

Vertel je crowd over dit evenement, of neem deel aan de conversatie.