Fabien spreekt - Oprichter van Odoo geeft een inkijk in het bedrijf en ambities
Over groei, investeringen, marktbenadering, compleetheid van Odoo "Wij hebben geen echte concurrenten meer"

In een recent interview met Stas Birg voor het YouTube kanaal "Entreprendre et Vivre" ("Ondernemen en leven") spreekt Fabien in zijn moers taal onomwonden over Odoo historie, groei, organisatie en de ambities. 


Velsen, 14 oktober 2022 - Dit interview is in het Frans want Odoo is ook een Waals maker van Business Software en in Nederland hebben we al vele leveranciers om uit te kiezen. Maar niets komt in de buurt qua price/quality in aanschaf, installatie en operationele kosten.

LogicQ promote Odoo en is partner - een beslissing die we vele jaren geleden al namen en dit interview maakt duidelijk waarom dit een goede keuze was. Een eerlijk verhaal waar onze huidige en toekomstige klanten vertrouwen in kunnen stellen. Fabien zegt over zijn rol;

"In feite ben ik een gepassioneerde ontwikkelaar management en daarna werd ik manager en vervolgens CEO. Ik ben voor mezelf begonnen in een klein bedrijf. Toen werden we 2, toen 4, toen 8, en vandaag zijn we 2.250. Ik ben tenslotte niet erg interessant. Wat echt interessant is, is wat we doen, het is Odoo. Daar transformeren we echt de wereld."

Fabien is van mening dat Odoo niet echt een concurrent hebben in de zin dat wat we proberen te doen, dat is wat nog nooit iemand op de markt is gelukt. Dit om volledig geïntegreerde software toegankelijk te maken voor het MKB. Kijk de video en overtuig jezelf - gebruik de taalinstelling voor de Nederlandse ondertiteling als het Frans te snel gaat. 

Bekijk hieronder de video...

 
 

Over groei   

Wat is de omzet vandaag in Odoo?
Vorig jaar was het € 175 miljoen, en dit jaar zullen we er 280 maken, zoiets. 280 miljoen €/jaar! 
U hebt me al verteld over het aantal werknemers dat voor u werkt, 2.300 mensen. Ja, 2.250. Waar bevinden ze zich? Hier in België?
De helft in België en voor de andere helft hebben we verschillende dochterondernemingen over de hele wereld, een tiental. De groten zijn San Francisco in de Verenigde Staten en nu Buffalo. In Mexico, Dubai, Hong Kong, India en we hebben kleinere secties die we zojuist hebben gemaakt.

Concurrentie

Wie zijn uw concurrenten op de Belgische markt? Europese? en wereldwijd? De top 3 zullen we maar zeggen.
Dus het is raar, ik denk dat we geen concurrenten hebben. Maar het duurt lang om uit te leggen. Maar over het algemeen als je naar de markt kijkt, heb je 2 soorten spelers. Je hebt zogenaamde ERP's die alles doen, aankoop, verkoop, voorraad, enz... We zullen in deze categorie SAP, Oracles, NetSuite etc,...

En dan heb je mensen die maar één ding doen. Winbooks voor boekhouding, Trellos voor taakbeheer, Mailchimp voor e-mails. Je hebt deze 2 grote acteurs, veel functies, maar ERP. En aan de andere kant heb je heel simpel, goedkoop, acceptabel, maar ze doen maar één ding.

Wat er niet is, zijn de spelers die beide doen, die voorzien in alle behoeften van een MKB en wie tegelijkertijd supereenvoudig, betaalbaar, goedkoop etc. En dat is ons standpunt. Ik ben van mening dat we niet echt een concurrent hebben in de zin dat wat we proberen te doen, dat is wat nog nooit iemand op de markt is gelukt.

Dit om volledig geïntegreerde software toegankelijk te maken voor het MKB. Het percentage apparatuur in het MKB is slechts 18%. Alle KMO's, ze hebben een Wordpress voor e-commerce, boekhouding daarop, voorraadbeheer op Excel. Over het algemeen zijn ze niet uitgerust!  En wij, ons ding is om te proberen iets te doen waar niemand in is geslaagd. Het is niet echt vechten tegen concurrenten.

Boekhouding

 Kunt u mij een accountant laten zien die met Odoo werkt?
Dus boekhouding, in het algemeen, zullen we natuurlijk klantfacturen maken. Of we kunnen het handmatig schrijven vanuit de boekhoudmodule of direct vanaf het bestelformulier. Het zou leuk zijn om ze niet vanuit de boekhouding te maken, maar om ze te maken vanuit de module "Verkoop". Vanuit CRM kan ik mijn offerte maken. Dankzij de quote kan ik het omzetten in inkooporder en dus op factuur. 

Kunnen we de bankmodule zien?
De bankmodule is meer geïntegreerd met de boekhoudmodule. Maar we hebben in de rekeningen een bankboek en het is dit bankboek dat dat zal doen - synchronisatie met zakelijke bankrekeningen mogelijk maken.

Wat kost Odoo Accounting voor het boekhouden?
Bij Odoo is het gratis! We hebben trustees zoals Fiscal Team in Louvain-La-Neuve of KPMG, waar al hun klanten op Odoo zitten. Ze betalen geen enkele euro voor hun klanten.

Kost het je geld?! Omdat hosting geld kost....
Dat doen we trouwens niet zomaar! Wij doen de integraties met de banken en dat kost geld. We doen automatisch scannen, kunstmatige intelligentie met OCR en het kost ons een beetje. Maar we nemen onze verantwoordelijkheid omdat we weten dat zelfs 5% van hun klanten zullen iets meer willen en dat zal genoeg zijn voor zijn kosten dekken. Je hebt vast klanten die zich hebben aangemeld voor een enkele Odoo applicatie en die al 10 jaar klant zijn. 


LogicQ - Quality Odoo solutions

Odoo + afbeelding en tekst

LogicQ - Quality Odoo solutions

LogicQ heeft ook besloten in de komende tijd al haar activiteiten te versterken ten gunste van Odoo en de vele organisaties die betere software oplossingen verdienen. LogicQ's #XPRTLab_Odoo maakt deel uit van Apps & Organization en zal haar ervaring met Odoo gebruiken om alle geïnteresseerde organisaties bij te staan in hun digital journey met Odoo business solutions.

Meer weten?
Kom maar door en stel je vraag...

        Fabien spreekt - Oprichter van Odoo geeft een inkijk in het bedrijf en ambities
        LogicQ HQ, Robert Lauer
        30 december, 2022
        Deel deze post

        Latest posts

        Archief
        Wat een bijzonder jaar was dat...
        en wat mogen we van LogicQ verwachten van 2023