Stagiaire bij LogicQ:  Selin Groenland

Mag ik even voorstellen...

Odoo afbeelding en tekstblok

Selin Groenland managementassistent i.o. bij LogicQ

Ik ben Selin Groenland en ben geboren en getogen in Beverwijk. Momenteel volg ik de driejarige opleiding Managementassistent op niveau 4 aan het Regio College te Zaandam. Mijn eerste leerjaar zit er bijna op. Na de zomer begin ik aan mijn tweede leerjaar. Hiervoor heb ik de opleiding secretaresse op niveau 2 gevolgd.

Je zal nu vast denken huh hoe dan van niveau 2 naar niveau 4?

Het zit als volgt in elkaar. Op het Regio College bestaat geen niveau 3. Dat betekent wanneer je een intake en toets hebt gemaakt en daarmee een voldoende hebt behaald je door kan stromen naar niveau 4. Het mag duidelijk zijn dat ik deze kans met beide handen heb aangegrepen.

Mijn eerste stagebedrijf…

LogicQ is mijn eerste stagebedrijf waar ik functioneer in de rol van Managementassistent. Bij mijn vorige opleiding heb ik al twee keer stage gelopen als secretaresse en heb daarmee dus wel enige ervaring opgedaan.

De vacature van LogicQ kwam ik tegen op www.stagemarkt.nl. Enthousiast als dat ik was belde ik gelijk om te vragen of ze nog op zoek waren naar een stagiair. Later werd ik teruggebeld door Robert Lauer.

Tijdens dit gesprek kreeg ik toen al wat vragen op mij afgevuurd. Dat ging mij gelukkig goed af want dezelfde vrijdag had ik al een gesprek samen met Pauline van Alderwerelt en Robert Lauer. Het gesprek liep zo goed dat ze mij gelijk hadden aangenomen. Lees hieronder meer over mijn ondernemingsambitie, mijn leerdoelen en doelen op zakelijk gebied in het algemeen...

Ik hoop dat u als lezer mij zo een beetje hebt leren kennen.  Wellicht spreek ik u aan de telefoon of zie ik u op kantoor bij LogicQ.

Hartelijke groet,

Selin Groenland

Ondernemingsambitie?

In dit gesprek werd gevraagd of ik ondernemingsambities had. Dat is zeker zo want mijn vader, die zelf ondernemer is, heeft op mij namelijk zonder het te beseffen een grote invloed gehad.  Hij heeft altijd zijn eigen ondernemingen gehad zolang ik mij kan herinneren. Ik ben dus met het ondernemerschap opgegroeid.

Wat wil ik allemaal leren?

De vraag of ik later mijn eigen onderneming zou willen kan ik nog niet goed beantwoorden. Wel zou ik graag in een bedrijf willen doorgroeien en zo veel mogelijk willen leren.

Zo vind ik het organiseren van bedrijfsuitjes tot aan evenementen heel boeiend. Wat ik er leuk aan vind is dat je jezelf ergens keihard in kan vastbijten en dan na een aantal weken of soms zelfs maanden het eindresultaat van al je inspanningen werkelijkheid ziet worden.

Dat vind ik fantastisch!

Mijn doelen in het leven op zakelijk gebied zijn?

·       Spreken voor een grote groep: het is niet dat ik het niet zou durven maar meer omdat ik snel praat en dan word dat een uitdaging.

·       Notulen  maken en verwoorden op papier dat is iets dat ik echt zou willen leren.

·       Waar ik goed in ben dat zal ik nog meer willen versterken en leren hoe ik daar nog beter in kan worden, zodat als ik mijn stage hier heb afgerond als een volwaardige managementassistent te werk kan gaan.