De LogicQ workshop 'Zicht op AVG privacy risico's'

Eerst volgende start op 7 september in Haarlem!

De workshop "Zicht op AVG privacy risico's" helpt medewerkers die met de AVG te maken heeft.   

Onze "Zicht op de AVG privacy risico's" workshop is gemaakt door consultants die dagelijks de AVG in uiteenlopende branches aan het implementeren zijn. Zij brengen ook veel kennis mee op het gebied van ICT systemen en hoe deze in te richten en te beschermen. Kortom praktisch en snel tegelijk! Dit doen we in 2 middagen van elk 3 uur. De workshop sluiten we af met een uitwerking van een concrete case.


Odoo afbeelding en tekstblok

          LogicQ Zicht op AVG privacy risico's - Workshop

          De Workshop Zicht op AVG privacy risico’s is gemaakt voor ondernemers, directieleden, managers en geïnteresseerden. Binnen een tijdsbestek van 6 uur verdeeld over 2 middagen krijgt men praktisch en snel inzicht hoe het beste de beginselen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de organisatie kunnen worden geïmplementeerd.

          Uw doelstelling voor deze workshop:

          “Beter te laat AVG-ready, dan het riskeren van een boete!’

          AVG-ready zijn betekent niet alleen een privacy statement op de website en een verwerkingsregister op de plank hebben liggen. Het vraagt organisaties ook  hun systemen op te schonen en in te richten, zodat alleen relevante persoonsgegevens die de ‘rechtmatigheid van het belang’ waarborgen worden opgeslagen. Het beveiligen van deze systemen is ook een concrete vereiste die de AVG stelt en juist daar komt men vaak kennis en mankracht te kort.

          Odoo CMS - voorbeeld zwevende afbeelding

          Doelstelling Workshop

          Als medewerker, zelfstandige, juridisch adviseur, Hoofd HR, maar ook als directeur of eigenaar van een organisatie, heeft u nu te maken persoonsgegevens en krijgt u onherroepelijk te maken met de AVG. 

          Onze workshop zorgt dat u snel en goed op de hoogte bent van de voorwaarden van de AVG waar uw organisatie aan dient te voldoen.


          Dagdeel 1

          • Inleiding en uitleg

          • Begrippen rondom AVG en Privacy

          • Waarom is AVG voor u als ondernemer belangrijk?

          • Privacy Management 

          • Rechten van betrokkenen

          • Gegevensverwerkingen & processen

          Dagdeel 2

          • Data protection impact assessment

          • Autoriteit Persoonsgegevens

          • Omgaan met datalekken

          • Omgaan met privacy in de dagelijkse praktijk

          • Gedrag & privacy bewustzijn

          • Uw automatisering systemen en privacy

          Voor wie

          De Workshop is voor personen die geen jurist zijn, toch met de AVG te maken hebben en weinig tijd en manuren hebben om de AVG in hun organisatie te implementeren:

          • Ondernemers

          • DGA’s

          • Bedrijfsleven

          • Publieke sector

          • NGO’s

          Resultaatgericht leren

          * Het praktisch kunnen toepassen van de AVG

          * Een gedegen begrip van de werking van de AVG ontwikkelen

          * De rol van de FG/ Privacy Officer leren begrijpen 

          * Opstellen van een verwerkingsregister en andere praktische zaken

          * Maatregelen kunnen nemen op het gebied van Privacy by Design


          Uw investering bedraagt ?

          Zicht op AVG privacy risico's - Workshop  a € 295,00 (Ex. BTW)

          >  U investeert € 295, - (ex. BTW) per deelnemer in de Workshop Zicht op AVG Privacy risico’s. Het trainingsmateriaal is inbegrepen en kunt u na afloop in gebonden vorm meenemen. 

          > Wilt u ook uw collega’s laten deelnemen dan kunt u van ons een interessante korting krijgen. 

          > De Workshop is inclusief:

          o  het opleidingsmateriaal;
          o  2 studiebijeenkomsten;
          o  professionele begeleiding 

          LogicQ Members hebben we een substantiële korting en Associés kunnen gebruik maken van hun TOP budget regeling.  


          Bel ons op +31 (20) 880 2282. Ons team staat u graag te woord.

          Groeten van het LogicQ Privacy team!

          Odoo afbeelding en tekstblok

          Vervolgopleidingen 

          Data Protection & Privacy - basiscursus a € 900 (Ex. BTW) 

          >  3 sprints a 4 weken, inclusief diploma

          Data Protection & Privacy - Prep course CIPP-E   a € 1.500 (Ex. BTW)

          >  3 sprints a 4 weken, incl. lidmaatschap IAPP en examen voucher    

          Data Protection & Privacy - Prep course CIPP-M   a € 1.500 (Ex. BTW)

          >  3 sprints a 4 weken, incl. lidmaatschap IAPP en examen voucher    

          Bovenstaande opleidingen zijn ook gebaseerd op het Co-operative learning - het co-operatief leren in groepsverband is de wijze waarop wij studeren volgens de scrum-methode.

          10 Stappen plan

          Om u op weg te helpen, heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) de 10 belangrijkste stappen voor u op een rijtje gezet. Dat zijn:

          1. Bewustwording

          2. Rechten van betrokkenen

          3. Overzicht verwerkingen

          4. Data protection impact assessment (DPIA)

          5. Privacy by design & privacy by default

          6. Functionaris voor de gegevensbescherming

          7. Meldplicht datalekken

          8. Bewerkersovereenkomsten

          9. Leidende toezichthouder

          10. Toestemming

          Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Organisaties die persoonsgegevens verwerken krijgen dan meer verplichtingen. De nadruk ligt - meer dan nu - op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden. Dat vergt een gedegen voorbereiding.

          Als organisatie kunt u nu al stappen ondernemen om straks klaar te zijn voor de AVG. Onderzoek alvast of u uw huidige processen, diensten en goederen op bepaalde punten moet aanpassen om te voldoen aan de AVG.

          Over de course leader

          Pauline van Alderwerelt van Rosenburgh is partner bij LogicQ.

          Zij heeft diverse functies binnen en buiten LogicQ bekleed en geeft operationele sturing aan onze  Knowledge Lab Data Protectie & Privacy.  Op dit ogenblik is zij op diverse wijze betrokken de ontwikkelingen rond privacy rechten.